Ga terug

Aardappelsalade met rucola, olijven en ei

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang Lunch
Keuken Mediterraan
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 100 gram krieltjes
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 lente-ui groene deel
  • 8 olijven
  • 75 gram rucola
  • ½ sinaasappel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de krieltjes in vieren en kook ze in ruim water met wat zout in 8-10 minuten gaar.
  • Kook ook het ei in circa 10 minuten hard.
  • Laat de aardappeltjes in een vergiet uitlekken.
  • Maak de sinaasappel goed schoon en rasp de schil eraf.
  • Pers de sinaasappel uit.
  • Meng in een grote kom het sap van de citroen en sinaasappel, met de sinaasappelrasp en de olijfolie tot een dressing.
  • Snijdt de lente-ui in ringen en halveer de olijven.
  • Roer de kappertjes en de lente-ui door de dressing en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Pel de eieren en snijd ze in vieren.
  • Voeg de krieltjes, olijven, rucola en eieren toe aan het dressingmengsel en serveer het op een bord.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch