Zalm Ricottataart
Ingrediënten
- 105 gram roze zalm in blik
- 1/2 el verse majoraan
- 65 gram ricotta
- 1 klein ei
- 1 trostomaat
- 2 plakken bladerdeeg Consenza
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor 200 °C. Laat de zalm goed uitlekken. Snijd de majoraan fijn. Roer in een kom de ricotta los met de helft van de eieren en roer de majoraan en citroenpeper erdoor.
- Snijd de tomaat in blokjes. Verdeel de uitgelekte zalm in kleine stukjes. Schep de zalm en de tomaten luchtig door de ricotta.
- Spreid de plak bladerdeeg uit op de met bakpapier beklede bakplaat. Schep de vulling op de helft van het deeg en houd een rand van ca. 2 cm vrij.
- Klop de rest van de eieren los. Bestrijk de vrijgehouden rand met ei en sla het deeg over de vulling. Druk de randen goed aan. Bestrijk de bovenkant met ei.
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de taart in ca. 20 min. gaar en goudbruin. Eet smakelijk!
Notities
Variatietip: laat bij gebruik van bladerdeeg uit de diepvries de plakjes elkaar overlappen. Varieer met kruiden: koriander en komijn bijvoorbeeld of basilicum en chilipeper.