Ga terug

Zalm Ricottataart

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 2 stuks

Ingrediënten
  

  • 105 gram roze zalm in blik
  • 1/2 el verse majoraan
  • 65 gram ricotta
  • 1 klein ei
  • 1 trostomaat
  • 2 plakken bladerdeeg Consenza
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor 200 °C. Laat de zalm goed uitlekken. Snijd de majoraan fijn. Roer in een kom de ricotta los met de helft van de eieren en roer de majoraan en citroenpeper erdoor.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Verdeel de uitgelekte zalm in kleine stukjes. Schep de zalm en de tomaten luchtig door de ricotta.
  • Spreid de plak bladerdeeg uit op de met bakpapier beklede bakplaat. Schep de vulling op de helft van het deeg en houd een rand van ca. 2 cm vrij.
  • Klop de rest van de eieren los. Bestrijk de vrijgehouden rand met ei en sla het deeg over de vulling. Druk de randen goed aan. Bestrijk de bovenkant met ei.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de taart in ca. 20 min. gaar en goudbruin. Eet smakelijk!

Notities

Variatietip: laat bij gebruik van bladerdeeg uit de diepvries de plakjes elkaar overlappen. Varieer met kruiden: koriander en komijn bijvoorbeeld of basilicum en chilipeper.
Trefwoord FODMAP-arm