Ga terug

Forel uit de oven

Bereidingstijd: 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 1 persoon

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal

Ingrediƫnten
  

  • 2 forellen ca. 120 gram per stuk
  • 100 gram wortel
  • 100 gram courgette
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el citroensap
  • 1 tl rozemarijn
  • peper en zout
  • olijfolie voor het invetten van de ovenschaal

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Maak de groenten schoon en snijd ze in dunne staafjes.
  • Meng de olijfolie en de citroensap met een eetlepel water.
  • Vet een ovenschotel in met olijfolie. Leg de groenten erin, leg de vis erbovenop en giet het olie-citroenmengsel over de groenten en de vis.
  • Strooi de rozemarijn erover en breng verder op smaak met peper en kruidenzout.
  • Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en schuif hem de oven in. Laat de vis in 30-40 minuten gaar worden.
  • Verwijder 10 minuten voor het einde van de baktijd het folie en laat de bovenkant van de vis iets kleuren. Eet smakelijk!

Notities

Lekker met gestoomde aardappel in de schil en een gemengde salade!
Trefwoord FODMAP-arm