Ga terug
Afdrukken
Notities
Forel uit de oven
Bereidingstijd: 45 minuten
Recept afdrukken
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Hollands
Porties
1
persoon
Equipment
Oven
Ovenschaal
Ingrediƫnten
2
forellen
ca. 120 gram per stuk
100
gram
wortel
100
gram
courgette
1
el
olijfolie
extra vierge
1
el
citroensap
1
tl
rozemarijn
peper en zout
olijfolie
voor het invetten van de ovenschaal
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Maak de groenten schoon en snijd ze in dunne staafjes.
Meng de olijfolie en de citroensap met een eetlepel water.
Vet een ovenschotel in met olijfolie. Leg de groenten erin, leg de vis erbovenop en giet het olie-citroenmengsel over de groenten en de vis.
Strooi de rozemarijn erover en breng verder op smaak met peper en kruidenzout.
Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en schuif hem de oven in. Laat de vis in 30-40 minuten gaar worden.
Verwijder 10 minuten voor het einde van de baktijd het folie en laat de bovenkant van de vis iets kleuren. Eet smakelijk!
Notities
Lekker met gestoomde aardappel in de schil en een gemengde salade!
Trefwoord
FODMAP-arm