Ga terug

Glutenvrije pasta met mager rundergehakt

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 1 persoon

Ingrediƫnten
  

  • 65* gram glutenvrije pasta * mannen 75 - 100 gram
  • 1 el olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 75 gram courgette in stukjes
  • 100 gram mager rundergehakt
  • 50 gram pastasaus AH Basic
  • 20 gram geraspte kaas 30+
  • 1 takje verse peterselie
  • 1 el basilicum

Instructies
 

  • Breng een grote pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook hierin de glutenvrije pasta (kijk op de verpakking voor tijdsaanduiding) al dente.
  • Snijd ondertussen de courgette in blokjes en de paprika in reepjes.
  • Giet de pasta af en doe deze terug in de pan waar je het in gekookt hebt.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan. Voeg het gehakt toe, rul dit en bak een minuut of 4. Voeg dan de courgette en de paprika toe en bak dit een minuut mee.
  • Als laatste voeg je de pastasaus toe. Weer een minuut meebakken. De groenten moeten net als de pasta al dente worden, dus beetgaar. Breng deze op smaak met basilicum, peper en zout.
  • Schep het gehaktmengsel bij de pasta. Zet het vuur laag aan en warm het door.
  • De verse peterselie kun je met je handen scheuren en erbij doen. Weer even doorroeren. Proef de pasta en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
  • Als laatste strooi je de geraspte kaas erover. Eet smakelijk!
Trefwoord FODMAP-arm