Ga terug

Broccoli-kaas spaghettischotel

Bereidingstijd: 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 300 gram glutenvrije spaghetti
  • 800 gram broccoli
  • 2 lente-ui groene deel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode peper
  • 150 gram kaas 48+ gesneden in blokjes
  • 200 gram cottage cheese
  • 15 gram basilicum grof gehakt
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Kook de spaghetti gaar volgens de verpakking.
  • Snij de broccoli in roosjes en kook ze in circa 6 minuten gaar.
  • Snij de lente-ui in ringen en fruit ze kort aan in een pan.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij hem fijn.
  • Meng nu de spaghetti met de rode peper, lente-ui, cottage cheese, de helft van de basilicum, de helft van de broccoli, de helft van de blokjes kaas, zout en peper en schep het in een ingevette ovenschaal.
  • Verdeel nu de overige broccoli eroverheen en dek het geheel af met de overgebleven kaasblokjes.
  • Bak de spaghettischotel voor ongeveer 15 minuten in de oven.
  • Serveer de spaghetti met de rest van de basilicum.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch