Ga terug

Hartige notencrackers

Bereidingstijd: 15 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Hollands
Porties 30 crackers

Ingrediënten
  

  • 90 gram walnoten
  • 90 gram macadamia’s
  • 3 eetlepels pompoenpitten
  • 3 eetlepels zonnebloempitten
  • 4 eetlepels lijnzaad
  • 1 ei
  • 2 eetlepels water
  • zout, peper en kruiden naar smaak
  • 3 eetlepels sesamzaadjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Blendt de noten in een blender tot bloem.
  • Doe de bloem in een kom en voeg het ei, water, zout, peper en eventueel nog kruiden naar smaak toe en meng het geheel goed totdat er zich een deeg heeft gevormd en verdeel het deeg in tweeën.
  • Bekleed twee bakplaten met bakpapier en leg het deeg op de bakplaten.
  • Rol het deeg op de bakplaten uit en snij met een mes vierkanten in het deeg.
  • Besprenkel de bovenkant met een beetje water en de sesamzaadjes.
  • Bak de notencrackers voor ongeveer 10 minuten knapperig bruin in de voorverwarmde oven.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch