Venkelrisotto met zeekraal
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediƫnten
- 1 liter bouillon zonder ui en knoflook
- 200 gram zeekraal
- 200 gram venkel
- 2 stuks lente-ui groene deel
- 300 gram risotto rijst
- 1 scheutje witte wijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels roomboter
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Breng 1 liter bouillon aan de kook.
- Spoel de zeekraal kort af en blancheer hem vervolgens 1 min in kokend water.
- Leg de zeekraal direct in ijswater zodat zijn kleur behouden blijft.
- Snij de venkel in partjes.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de venkel partjes goudbruin.
- Voeg vervolgens boter en lente-ui toe en laat de venkel en de lente-ui gaar stoven totdat ze glazig zijn.
- Voeg vervolgens de rijst toe en laat het 3 Ć 4 minuten mee stoven.
- Blus nu het geheel af met een scheutje witte wijn.
- Voeg nu lepel per lepel de bouillon toe en blijf ondertussen goed roeren.
- De rijst is na ongeveer 20 minuten gaar.
- Haal de pan van het vuur en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de risotto met de geblancheerde zeekraal.