Thais curry gehakt
Bereidingstijd: 10 - 20 minuten
Ingrediënten
- 300 gram zilvervliesrijst
- 2 rode Spaanse pepertjes zonder de zaadjes
- 4 grote wortels
- 1 stronk paksoi
- 2 gele paprika's
- 4 eetlepels olie
- 500 gram rundergehakt
- 4 theelepels gemberpoeder
- 8 theelepels kerriepoeder
- 6 theelepels Japanse sojasaus
- 4 eetlepels lactosevrije room of melk
- 4 theelepels sesamolie
- 4 eetlepels verse koriander
Instructies
- Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de rode peper heel fijn. Maak de wortels, paksoi en de paprika’s schoon en snijd ze klein.
- Verhit de olie in een pan en bak hierin kort de peper. Voeg het gehakt toe en bak deze rul.
- Voeg de gemberpoeder en kerriepoeder toe en bak tot het meeste vocht is verdampt.
- Voeg de wortel en paprika toe en bak 4 minuten mee. Voeg daarna de paksoi toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg de sojasaus en de room toe en warm goed door. Roer dan de sesamolie, de koriander en de zilvervliesrijst erdoor.