Thais curry gehakt
Bereidingstijd: 10 - 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
- 300 gram zilvervliesrijst
- 2 rode Spaanse pepertjes zonder de zaadjes
- 4 grote wortels
- 1 stronk paksoi
- 2 gele paprika's
- 4 eetlepels olie
- 500 gram rundergehakt
- 4 theelepels gemberpoeder
- 8 theelepels kerriepoeder
- 6 theelepels Japanse sojasaus
- 4 eetlepels lactosevrije room of melk
- 4 theelepels sesamolie
- 4 eetlepels verse koriander
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de rode peper heel fijn. Maak de wortels, paksoi en de paprika’s schoon en snijd ze klein.
Verhit de olie in een pan en bak hierin kort de peper. Voeg het gehakt toe en bak deze rul.
Voeg de gemberpoeder en kerriepoeder toe en bak tot het meeste vocht is verdampt.
Voeg de wortel en paprika toe en bak 4 minuten mee. Voeg daarna de paksoi toe en bak 2 minuten mee.
Voeg de sojasaus en de room toe en warm goed door. Roer dan de sesamolie, de koriander en de zilvervliesrijst erdoor.