Roodbaars met groente en aardappelschijfjes uit de oven
Bereidingstijd: 40 min
Equipment
- Oven
- Ovenschaal
Ingrediënten
- roodbaarsfilets ca. 250 gram
- 150* gram aardappelschijfjes voorgekookt
- 45 gram winterwortel
- 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 2 eetlepels olijfolie
- citroensap vers uitgeperst
- 1 vleestomaat (of 2-3 normale) in kleine stukjes
- 3 stuks lente-ui groene deel in fijne stukjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Wrijf de roodbaarsfilet in met citroensap, zout en peper.
- Meng in een kom de olijfolie, Italiaanse kruiden, zout naar smaak en royaal zwarte peper.
- Vet de ovenschaal in en verdeel de aardappelschijfjes over de bodem. Besprenkel met 1 eetlepels van de zelfgemaakte kruidenolie en leg de visfilet erop.
- Schep de wortel, lente-ui en tomaat door de overige kruidenolie en verdeel dit mengsel over de roodbaars.
- Schuif de schaal in de oven en laat de vis met de aardappelen en groenten in ca 20-25 minuten gaar worden.
Notities
*Mannen mogen 200 gram