Ga terug

Roodbaars met groente en aardappelschijfjes uit de oven

Bereidingstijd: 40 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 1 persoon

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal

Ingrediënten
  

  • roodbaarsfilets ca. 250 gram
  • 150* gram aardappelschijfjes voorgekookt
  • 45 gram winterwortel
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • citroensap vers uitgeperst
  • 1 vleestomaat (of 2-3 normale) in kleine stukjes
  • 3 stuks lente-ui groene deel in fijne stukjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Wrijf de roodbaarsfilet in met citroensap, zout en peper.
  • Meng in een kom de olijfolie, Italiaanse kruiden, zout naar smaak en royaal zwarte peper.
  • Vet de ovenschaal in en verdeel de aardappelschijfjes over de bodem. Besprenkel met 1 eetlepels van de zelfgemaakte kruidenolie en leg de visfilet erop. 
  • Schep de wortel, lente-ui en tomaat door de overige kruidenolie en verdeel dit mengsel over de roodbaars.
  • Schuif de schaal in de oven en laat de vis met de aardappelen en groenten in ca 20-25 minuten gaar worden.

Notities

*Mannen mogen 200 gram
Trefwoord FODMAP-arm