Rijst met kipkerrie
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 75* gram zilvervliesrijst ongekookt
- 150 gram kipfilet
- 40 gram gele paprika
- 50 gram champignons uit blik
- 65 ml kokosmelk
- 1 mespuntje koriander
- 1 snufje zwarte peper
- 1 tl kerriepoeder
Instructies
- Snijd de kipfilet in blokjes en kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Doe wat olijfolie in een steelpan en voeg de kipfiletblokjes toe. Bak de kip zo’n 8 minuten.
- Voeg na ongeveer 4 minuten de champignons en de gele paprika toe.
- Voeg al roerend de kokosmelk, zwarte peper, kerriepoeder en koriander toe en meng samen. Laat alles goed samen pruttelen. Proef om te kijken of er genoeg zout in zit; anders voeg je meer toe.
- Je kan ervoor kiezen om de rijst door het mengsel te roeren en als een geheel te serveren, maar je kan het ook los van elkaar serveren. Eet smakelijk!
Notities
*Mannen mogen 100 gram
De kerriepoeder van Verstegen is toegestaan binnen het FODMAP-arm dieet.