Rijst met kipkerrie
Bereidingstijd: 35 minuten
- 75* gram zilvervliesrijst ongekookt
- 150 gram kipfilet
- 40 gram gele paprika
- 50 gram champignons uit blik
- 65 ml kokosmelk
- 1 mespuntje koriander
- 1 snufje zwarte peper
- 1 tl kerriepoeder
Snijd de kipfilet in blokjes en kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Doe wat olijfolie in een steelpan en voeg de kipfiletblokjes toe. Bak de kip zo’n 8 minuten.
Voeg na ongeveer 4 minuten de champignons en de gele paprika toe.
Voeg al roerend de kokosmelk, zwarte peper, kerriepoeder en koriander toe en meng samen. Laat alles goed samen pruttelen. Proef om te kijken of er genoeg zout in zit; anders voeg je meer toe.
Je kan ervoor kiezen om de rijst door het mengsel te roeren en als een geheel te serveren, maar je kan het ook los van elkaar serveren. Eet smakelijk!