Ga terug

Rijst met kipkerrie

Bereidingstijd: 35 minuten
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 75* gram zilvervliesrijst ongekookt
  • 150 gram kipfilet
  • 40 gram gele paprika
  • 50 gram champignons uit blik
  • 65 ml kokosmelk
  • 1 mespuntje koriander
  • 1 snufje zwarte peper
  • 1 tl kerriepoeder

Instructies
 

  • Snijd de kipfilet in blokjes en kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Doe wat olijfolie in een steelpan en voeg de kipfiletblokjes toe. Bak de kip zo’n 8 minuten.
  • Voeg na ongeveer 4 minuten de champignons en de gele paprika toe.
  • Voeg al roerend de kokosmelk, zwarte peper, kerriepoeder en koriander toe en meng samen. Laat alles goed samen pruttelen. Proef om te kijken of er genoeg zout in zit; anders voeg je meer toe.
  • Je kan ervoor kiezen om de rijst door het mengsel te roeren en als een geheel te serveren, maar je kan het ook los van elkaar serveren. Eet smakelijk!

Notities

*Mannen mogen 100 gram
De kerriepoeder van Verstegen is toegestaan binnen het FODMAP-arm dieet.