Pompoen curry met lamsvlees
Bereidingstijd: 1,5 uur
Ingrediënten
- 250 gram courgette in stukjes
- 2 rode paprika's in reepjes
- 2 scherpe rode pepers in reepjes
- 3 el olijfolie
- 250 gram Japanse pompoen-vruchtvlees in blokjes
- kerriepoeder naar smaak, mild tot scherp
- 100 ml kokosmelk
- 400 gram lamsfilet in blokjes of reepjes
- 1 snufje peper en zout
- 300 gram basmatirijst
- 1/2 bosje koriander
Instructies
- Bak de courgette 10 minuten tot deze gaar is.
- Bak paprika’s en pepers in 2-3 eetlepels olijfolie. Doe de pompoen erbij en fruit die mee. Kruid alles met kerriepoeder.
- Schenk de kokosmelk en eventueel wat water erbij en laat het gerecht op laag vuur in 8 tot 10 minuten beetgaar worden.
- Breng het lamsvlees licht op smaak met zout en peper.
- Bak het in een koekenpan met wat olijfolie op hoog vuur gaar en voeg toe aan de groente curry.
- Laat het geheel minimaal een half uur lekker pruttelen. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Was en snijd de koriander en strooi over de curry voor het serveren.