Ga terug

Pompoen curry met lamsvlees

Bereidingstijd: 1,5 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram courgette in stukjes
  • 2 rode paprika's in reepjes
  • 2 scherpe rode pepers in reepjes
  • 3 el olijfolie
  • 250 gram Japanse pompoen-vruchtvlees in blokjes
  • kerriepoeder naar smaak, mild tot scherp
  • 100 ml kokosmelk
  • 400 gram lamsfilet in blokjes of reepjes
  • 1 snufje peper en zout
  • 300 gram basmatirijst
  • 1/2 bosje koriander

Instructies
 

  • Bak de courgette 10 minuten tot deze gaar is. 
  • Bak paprika’s en pepers in 2-3 eetlepels olijfolie. Doe de pompoen erbij en fruit die mee. Kruid alles met kerriepoeder.
  • Schenk de kokosmelk en eventueel wat water erbij en laat het gerecht op laag vuur in 8 tot 10 minuten beetgaar worden.
  • Breng het lamsvlees licht op smaak met zout en peper.
  • Bak het in een koekenpan met wat olijfolie op hoog vuur gaar en voeg toe aan de groente curry.
  • Laat het geheel minimaal een half uur lekker pruttelen. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was en snijd de koriander en strooi over de curry voor het serveren.
Trefwoord FODMAP-arm