Pittige hamlapjes met paksoi
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 400 gram hamlappen
- 1 theelepel maïzena
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- 2 eetlepels droge sherry
- 1 rode peper
- 3 centimeter verse gemberwortel
- 1 grote struik paksoi
- 3 eetlepels olie
- 2 eetlepels oestersaus
Instructies
- Snijd de hamlappen dwars op de draad in dunne plakken.
- Meng de maïzena, sojasaus en sherry in een kom, schep het vlees erdoor en laat het 10 minuten afgedekt staan.
- Verwijder de zaadjes uit de rode peper, schil het stukje gember en hak alles heel fijn.
- Snijd de paksoibladeren en stengels in brede repen.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de rode peper en de gember heel even tot ze gaan geuren.
- Schep het vlees erdoor en roerbak het op hoog vuur in 5 minuten bruin.
- Schep het vlees op een bord.
- Schep de paksoi door het bakvet, roerbak ze 2 minuten en schep daarna het vlees erdoor.
- Roerbak het geheel nog 2 minuten en breng het gerecht op smaak met oestersaus.