Ga terug

Pittige hamlapjes met paksoi

Bereidingstijd: 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram hamlappen
  • 1 theelepel maïzena
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 1 rode peper
  • 3 centimeter verse gemberwortel
  • 1 grote struik paksoi
  • 3 eetlepels olie
  • 2 eetlepels oestersaus

Instructies
 

  • Snijd de hamlappen dwars op de draad in dunne plakken. 
  • Meng de maïzena, sojasaus en sherry in een kom, schep het vlees erdoor en laat het 10 minuten afgedekt staan.
  • Verwijder de zaadjes uit de rode peper, schil het stukje gember en hak alles heel fijn.
  • Snijd de paksoibladeren en stengels in brede repen.
  • Verhit de olie in een wok en roerbak de rode peper en de gember heel even tot ze gaan geuren.
  • Schep het vlees erdoor en roerbak het op hoog vuur in 5 minuten bruin.
  • Schep het vlees op een bord.
  • Schep de paksoi door het bakvet, roerbak ze 2 minuten en schep daarna het vlees erdoor.
  • Roerbak het geheel nog 2 minuten en breng het gerecht op smaak met oestersaus.
Trefwoord FODMAP-arm