Paprikasoep met basilicum en croutons
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 2 sneetjes glutenvrij wit brood
- 4 el olijfolie
- 2 rode paprika's in stukjes
- 3 gele paprika's in stukjes
- 2 vleestomaten in stukjes
- 1 dl water
- 1 snufje zout en peper
- 2 el fijngesneden peterselie
- 3 el fijngesneden basilicum
Instructies
- Bak het brood lichtbruin en krokant in een droge koekenpan.
- Verhit de olijfolie en laat de paprika en tomaat hierin zachtjes 5 minuten bakken.
- Water toevoegen en 15 minuten zachtjes laten pruttelen op laag vuur. Pureer en zeef hierna het mengsel.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Snijd voor het serveren de croutons uit het gebakken brood en verdeel deze samen met de peterselie en basilicum over de soep.