Ga terug

Paprikasoep met basilicum en croutons

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang Lunch
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 sneetjes glutenvrij wit brood
  • 4 el olijfolie
  • 2 rode paprika's in stukjes
  • 3 gele paprika's in stukjes
  • 2 vleestomaten in stukjes
  • 1 dl water
  • 1 snufje zout en peper
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 3 el fijngesneden basilicum

Instructies
 

  • Bak het brood lichtbruin en krokant in een droge koekenpan.
  • Verhit de olijfolie en laat de paprika en tomaat hierin zachtjes 5 minuten bakken.
  • Water toevoegen en 15 minuten zachtjes laten pruttelen op laag vuur. Pureer en zeef hierna het mengsel.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Snijd voor het serveren de croutons uit het gebakken brood en verdeel deze samen met de peterselie en basilicum over de soep.
Trefwoord FODMAP-arm