Paksoi-kaasschotel
Bereidingstijd: 45 minuten
Equipment
- Ovenschaal
- Pureestamper
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 400 gram paksoi in stukjes gesneden
- 100 ml lactosevrije melk
- 50 gram (room)boter
- 1 mespunt nootmuskaat
- 200 gram Emmentaler 45+ kaas geraspt
- 2 pakjes flinterdunne rauwe ham, ca. 100 gram in stukjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water in 20 minuten gaar.
- Wok de paksoi gaar in ongeveer 5 minuten. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper.
- Klop de melk met een garde door de puree. Voeg daarna 25 gram boter, de nootmuskaat en kaas toe.
- Schep voorzichtig de paksoi en rauwe ham erdoor. Verdeel over de ovenschaal.
- Snijd de rest van de boter in vlokjes en verdeel erover. Bak ongeveer 15 min in de oven.