Ovenrisotto
Equipment
- Ovenschaal
Ingrediënten
- 12 gram boter
- 0,5 bosui groene deel!
- 100 gram schwarzwalder schinken vleeswaren, in reepjes
- 75* gram risottorijst
- 185 ml kippenbouillon van 1 tablet Knorr kippenbouillon
- 100 gram wortelen
- 125 gram sperziebonen
- 15* gram Grana Padano geraspt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de ham toe en bak 1 min. mee. Voeg de rijst toe en bak nog 3 min. Breng op smaak met peper.
- Schep de risotto in de ovenschaal en schenk de hete bouillon erbij, roer door. Bak in de oven in ca. 35 min. gaar.
- Kook de wortelen en sperziebonen in 8 min. beetgaar. Schep samen met de kaas door de risotto. Breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Notities
*Mannen mogen 100 gram
**Mannen mogen 30 gram
**Mannen mogen 30 gram