Ga terug

Ovenrisotto

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 50 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 1 persoon

Equipment

  • Ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 12 gram boter
  • 0,5 bosui groene deel!
  • 100 gram schwarzwalder schinken vleeswaren, in reepjes
  • 75* gram risottorijst
  • 185 ml kippenbouillon van 1 tablet Knorr kippenbouillon
  • 100 gram wortelen
  • 125 gram sperziebonen
  • 15* gram Grana Padano geraspt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de ham toe en bak 1 min. mee. Voeg de rijst toe en bak nog 3 min. Breng op smaak met peper.
  • Schep de risotto in de ovenschaal en schenk de hete bouillon erbij, roer door. Bak in de oven in ca. 35 min. gaar.
  • Kook de wortelen en sperziebonen in 8 min. beetgaar. Schep samen met de kaas door de risotto. Breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Notities

*Mannen mogen 100 gram
**Mannen mogen 30 gram
Trefwoord FODMAP-arm