Magere runderlappen met tomaat
Bereidingstijd: > 2 uur
Ingrediënten
- 3 bos uien groene deel
- 1 kg magere runderlappen
- 1 snufje peper en zout
- 50 gram boter
- 1 half bouillontablet naturel blokjes van Maggi
- 2 eetlepels (wijn) azijn
- 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
- 2 takjes verse tijm
- 2 laurierblaadjes
- 1 theelepel oregano
- 400 gram sperziebonen
- 600 gram aardappelen
Instructies
- Snijd de bos ui en bestrooi het vlees met peper en zout.
- Verhit de boter in een braadpan. Bak het vlees aan beide zijden bruin in ca. 5 minuten, door het vlees halverwege te keren.
- Bak de bos ui 2 minuten zachtjes mee en verkruimel het bouillontablet boven de pan.
- Voeg de azijn, tomatenblokjes (met vocht), tijm, laurierblaadjes en oregano toe.
- Stoof het vlees in 2 - 2,5 uur op laag vuur gaar met een deksel op de pan.
- Kook ondertussen de sperziebonen en de aardappels in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar.
Notities
Voor zelfgemaakte bouillon: http://www.allergiekookboek.nl/recepten/diner/kippenbouillon/