Ga terug

Magere runderlappen met tomaat

Bereidingstijd: > 2 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 bos uien groene deel
  • 1 kg magere runderlappen
  • 1 snufje peper en zout
  • 50 gram boter
  • 1 half bouillontablet naturel blokjes van Maggi
  • 2 eetlepels (wijn) azijn
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel oregano
  • 400 gram sperziebonen
  • 600 gram aardappelen

Instructies
 

  • Snijd de bos ui en bestrooi het vlees met peper en zout.
  • Verhit de boter in een braadpan. Bak het vlees aan beide zijden bruin in ca. 5 minuten, door het vlees halverwege te keren. 
  • Bak de bos ui 2 minuten zachtjes mee en verkruimel het bouillontablet boven de pan.
  • Voeg de azijn, tomatenblokjes (met vocht), tijm, laurierblaadjes en oregano toe.
  • Stoof het vlees in 2 - 2,5 uur op laag vuur gaar met een deksel op de pan.
  • Kook ondertussen de sperziebonen en de aardappels in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar.
Trefwoord FODMAP-arm