Krentenbollen zonder krenten
Bereidingstijd: 60 minuten
Ingrediƫnten
- 250 gram glutenvrije witte broodmix
- 1 zakje gist 7 gram
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel kaneel
- 5 gram fiberhusk
- 100 gram lactosevrije melk
- 100 ml heet water
- 35 gram blue band vloeibaar
- 35 gram lactosevrije yoghurt
Instructies
- Verwarm de over voor op 45 graden met een bakje water onderin de oven.
- Meng de droge ingrediƫnten goed door elkaar.
- Giet de lactosevrije melk, het hete water en de blue band bij het meel. Mix het geheel ongeveer 5 minuten met een keukenmachine of mixer met deeghaken. Meng daarna de lactose vrije yoghurt erdoor.
- Maak van het deeg handgrote bollen en leg ze op het bakpapier. Sprenkel er wat water over.
- Laat ze in de oven (50 graden) 30-45 minuten rijzen.
- Zet de oven, als de broodjes 2 keer zo groot zijn, op 180-190 graden en bak de broodjes 30-40 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.