Ga terug

Krentenbollen zonder krenten

Bereidingstijd: 60 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Hollands
Porties 7 stuks

Ingrediƫnten
  

  • 250 gram glutenvrije witte broodmix
  • 1 zakje gist 7 gram
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 5 gram fiberhusk
  • 100 gram lactosevrije melk
  • 100 ml heet water
  • 35 gram blue band vloeibaar
  • 35 gram lactosevrije yoghurt

Instructies
 

  • Verwarm de over voor op 45 graden met een bakje water onderin de oven.
  • Meng de droge ingrediĆ«nten goed door elkaar.
  • Giet de lactosevrije melk, het hete water en de blue band bij het meel. Mix het geheel ongeveer 5 minuten met een keukenmachine of mixer met deeghaken. Meng daarna de lactose vrije yoghurt erdoor.
  • Maak van het deeg handgrote bollen en leg ze op het bakpapier. Sprenkel er wat water over.
  • Laat ze in de oven (50 graden) 30-45 minuten rijzen.
  • Zet de oven, als de broodjes 2 keer zo groot zijn, op 180-190 graden en bak de broodjes 30-40 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.
Trefwoord FODMAP-arm