Gevulde forel met broccoli
Bereidingstijd: 35 minuten
Equipment
- Ovenschaal
Ingrediënten
- 75 gram parmaham
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
- 6 takjes tijm
- 4 sneetjes oud glutenvrij brood zonder korst
- peper
- 4 forellen
- 100 ml witte wijn
- 1 grote stronk broccoli
- 300 gram glutenvrije pasta
- 60 gram (room)boter in 5 klontjes
Instructies
- Verhit een kleine koekenpan en bak hierin de parmaham zachtjes uit. Roer de tijm erdoor.
- Neem de pan van het vuur en verkruimel het brood erboven. Voeg naar smaak peper toe en meng alles luchtig door elkaar.
- Laat de vulling iets afkoelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
- Spoel de forellen schoon en dep ze droog. Dep ook de buikholten goed droog, schep de vulling erin en druk de opening dicht.
- Kook ondertussen de broccoli tot deze gaar is. Kook de pasta volgens de verpakking.
- Bestrooi de forellen aan de buitenkant met zout en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Leg de takjes tijm eromheen en schenk de wijn in de schaal.
- Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat de vissen in ongeveer 20 minuten gaar worden.
- Schenk het stoofvocht uit de schaal in een pannetje en breng het aan de kook. Laat het koken tot er nog 3 eetlepels vocht over zijn.
- Klop de boter klontje voor klontje door het ingekookte vocht.
- Breng de saus na elk klontje boter weer aan de kook. Breng op smaak met zout en peper en serveer de saus bij de forel. Eet smakelijk!