Gebakken biefstuk met groente kebab
Bereidingstijd: 40 - 50 minuten
Equipment
- Lange, houten prikkers
Ingrediënten
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 courgette (max. 250 gram) in plakken
- 1 aubergine in plakken
- 2 rode paprika's in plakken
- 16 cherrytomaten
- 400 gram quinoa
- 4 biefstukken
- olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Meng de mosterd, het limoensap, de suiker en sojasaus voor de marinade.
- Doe de in plakken gesneden courgette, paprika en aubergine samen met de cherrytomaten op een lange houten prikker en bestrijk deze met de marinade.
- Laat de groenten ongeveer 30 minuten marineren. Bereid ondertussen de quinoa volgens de verpakking.
- Verhit een grillpan en grill de spiesen tot de groentes gaar zijn.
- Verhit in een andere pan 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de biefstuk (4-6 minuten voor een medium biefstuk).
- Haal de biefstukken uit de pan en laat ze even een paar minuten rusten voordat je ze aansnijdt. Serveer samen met de groentespiesen.