Courgette wortelsoep met kokosmelk
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 1 middelgrote courgette ca. 240 gram
- 2 wortels
- 1 paprika
- 200 ml kokosmelk
- 500 ml gekookt water
- 1 bouillonblokje van Maggi
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel kurkuma optioneel
- verse peterselie
- peper en zout
Instructies
- Snijd de courgette, wortel en paprika in kleine stukjes.
- Verhit wat olie in een pan en voeg hier de stukjes groenten aan toe. Bak ze op middelhoog vuur tot ze gaar zijn, maar niet bruin.
- Voeg dan het water, de kokosmelk en het bouillonblokje toe. Laat de soep dan zo’n 20 minuten koken op laag vuur tot de groenten goed zacht zijn geworden.
- Pureer de groenten fijn met een staafmixer. Je kunt de soep helemaal glad maken of er wat stukjes in laten zitten, net wat je lekker vindt.
- Breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en eventueel kurkuma.
- Garneer met nog een scheutje kokosmelk en wat verse peterselie.
Notities
Bewaren: laat de soep snel afkoelen en zet hem in een afgesloten bak in de koelkast. Je kunt de soep dan 2 dagen bewaren! Invriezen kan ook; dan blijft de soep tot 3 maanden goed.