Ga terug

Courgette wortelsoep met kokosmelk

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 middelgrote courgette ca. 240 gram
  • 2 wortels
  • 1 paprika
  • 200 ml kokosmelk
  • 500 ml gekookt water
  • 1 bouillonblokje van Maggi
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma optioneel
  • verse peterselie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de courgette, wortel en paprika in kleine stukjes.
  • Verhit wat olie in een pan en voeg hier de stukjes groenten aan toe. Bak ze op middelhoog vuur tot ze gaar zijn, maar niet bruin.
  • Voeg dan het water, de kokosmelk en het bouillonblokje toe. Laat de soep dan zo’n 20 minuten koken op laag vuur tot de groenten goed zacht zijn geworden.
  • Pureer de groenten fijn met een staafmixer. Je kunt de soep helemaal glad maken of er wat stukjes in laten zitten, net wat je lekker vindt.
  • Breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en eventueel kurkuma.
  • Garneer met nog een scheutje kokosmelk en wat verse peterselie.

Notities

Bewaren: laat de soep snel afkoelen en zet hem in een afgesloten bak in de koelkast. Je kunt de soep dan 2 dagen bewaren! Invriezen kan ook; dan blijft de soep tot 3 maanden goed.
 
Trefwoord FODMAP-arm