Chinese kip met rijst en paksoi
Bereidingstijd: 1 uur en 40 minuten
Equipment
- Ovenschaal
- Aluminiumfolie
Ingrediënten
- 100 ml Japanse sojasaus
- 50 ml medium droge sherry
- 1/2 citroen in plakjes
- 5 cm verse gember
- 1 hele kip ca. 1,2 kg
- 300 gram zilvervliesrijst
- 400 gram paksoi
- 2 eetlepels olie
Instructies
- Schenk 400 ml water in een pan waar de kip net in past.
- Voeg de sojasaus, sherry en citroen toe.
- Snijd de ongeschilde gember in plakjes en voeg toe. Breng aan de kook.
- Neem van het vuur en leg de kip in de pan. Laat minimaal 30 minuten marineren en keer regelmatig.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
- Neem de kip uit de marinade en leg hem op zijn zijkant in de ovenschaal.
- Zet ca. 1 uur in het midden van de oven.
- Leg halverwege op de andere kant en dek af met aluminiumfolie als de kip te donker wordt.
- Als de kip bijna klaar is kun je de rijst koken volgens de aanwijzingen op de verpakking en kun je de paksoi roerbakken in de olie.