Caesar Salade
Bereidingstijd: max. 10 minuten
Ingrediƫnten
- 50 gram eikenblad slamelange
- 100 gram cherrytomaatjes
- 20 gram Parmezaanse kaas
- 15 ml Balsamico dressing van de Albert Heijn
- 1 schaaltje komkommer ca. 115 gram
- 10 gram geroosterde pijnboompitten
- 1 stuk (ca. 150 gram) kipfilet in stukjes/reepjes
- 1 eetlepel olijfolie
Instructies
- Snijd de kipfilet in stukjes of reepjes. Verhit olijfolie in de pan en bak de kip gaar volgens de verpakking.
- Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in vieren en snijd de komkommer in blokjes.
- Laat de kip afkoelen en rooster in de tussentijd de pijnboompitten in een pan.
Pijnboompitten roosteren
- Zet een pan op een laag vuur.Zodra de olie licht begint te borrelen kan je de pan na 30 sec van het vuur halenLaat de pijnboompitten uitlekken op keukenpapier.
- Schep 10 gram pijnboompitjes in de pan en voeg 1 el olijfolie toe.
- Hou de pan een klein beetje scheef, zodat de olie en nootjes goed vermengd zijn met elkaar.
- Schep de pitjes continu om.
- Zodra de olie licht begint te borrelen, kun je de pan na 30 sec van het vuur halen.
- Laat de pijnboompitten uitlekken op keukenpapier.
Nu kun je alles samenvoegen!
- Voeg alle ingrediƫnten toe in een (salade)schaal.
- Bestrooi met de Parmezaanse kaas en de balsamico dressing. Eet smakelijk!