Ga terug

Caesar Salade

Bereidingstijd: max. 10 minuten
Gang Lunch
Keuken Hollands
Porties 1 persoon

Ingrediƫnten
  

  • 50 gram eikenblad slamelange
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 15 ml Balsamico dressing van de Albert Heijn
  • 1 schaaltje komkommer ca. 115 gram
  • 10 gram geroosterde pijnboompitten
  • 1 stuk (ca. 150 gram) kipfilet in stukjes/reepjes
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de kipfilet in stukjes of reepjes. Verhit olijfolie in de pan en bak de kip gaar volgens de verpakking.
  • Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in vieren en snijd de komkommer in blokjes.
  • Laat de kip afkoelen en rooster in de tussentijd de pijnboompitten in een pan.

Pijnboompitten roosteren

  • Zet een pan op een laag vuur.Zodra de olie licht begint te borrelen kan je de pan na 30 sec van het vuur halenLaat de pijnboompitten uitlekken op keukenpapier.

  • Schep 10 gram pijnboompitjes in de pan en voeg 1 el olijfolie toe.
  • Hou de pan een klein beetje scheef, zodat de olie en nootjes goed vermengd zijn met elkaar.
  • Schep de pitjes continu om.
  • Zodra de olie licht begint te borrelen, kun je de pan na 30 sec van het vuur halen.
  • Laat de pijnboompitten uitlekken op keukenpapier.

Nu kun je alles samenvoegen!

  • Voeg alle ingrediĆ«nten toe in een (salade)schaal.
  • Bestrooi met de Parmezaanse kaas en de balsamico dressing. Eet smakelijk!
Trefwoord FODMAP-arm