Broccoli soufflé met Parmezaanse kaas
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 200 gram aardappelen in blokjes
- 200 gram broccoli in roosjes
- 50 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas
- 1 theelepel dille
- 1 geraspte schil van een citroen
- 1 snufje peper en zout
- 3 middelgrote eieren
- 4 porties gebakken vlees naar keuze
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Kook de aardappelblokjes en de broccoliroosjes in ongeveer 7 minuten net niet gaar en giet ze af.
- Meng de broccoli met de Parmezaanse kaas en voeg de dille, citroenschil, peper en het zout toe.
- Splits de eieren. Meng de eierdooiers met de broccoli en klop de eiwitten schuimig.
- Spatel de eiwitten voorzichtig door het broccolimengsel en schep alles in een ingevette ovenschotel of in 4 kleine ovenvaste bakjes.
- Bak de soufflé 20 tot 25 minuten in de oven. Lekker hierbij is een stukje rosbief of ander stukje rundvlees.
Notities
Let op: broccoli mag je eten, maar maximaal 50 gram per dag.