Ga terug

Broccoli soufflé met Parmezaanse kaas

Bereidingstijd: 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram aardappelen in blokjes
  • 200 gram broccoli in roosjes
  • 50 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel dille
  • 1 geraspte schil van een citroen
  • 1 snufje peper en zout
  • 3 middelgrote eieren
  • 4 porties gebakken vlees naar keuze

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  • Kook de aardappelblokjes en de broccoliroosjes in ongeveer 7 minuten net niet gaar en giet ze af.
  • Meng de broccoli met de Parmezaanse kaas en voeg de dille, citroenschil, peper en het zout toe.
  • Splits de eieren. Meng de eierdooiers met de broccoli en klop de eiwitten schuimig.
  • Spatel de eiwitten voorzichtig door het broccolimengsel en schep alles in een ingevette ovenschotel of in 4 kleine ovenvaste bakjes. 
  • Bak de soufflé 20 tot 25 minuten in de oven. Lekker hierbij is een stukje rosbief of ander stukje rundvlees.

Notities

Let op: broccoli mag je eten, maar maximaal 50 gram per dag.
Trefwoord FODMAP-arm