Ga terug
Afdrukken
Notities
Broccoli soufflé met Parmezaanse kaas
Bereidingstijd: 35 minuten
Recept afdrukken
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Hollands
Porties
4
personen
Ingrediënten
200
gram
aardappelen
in blokjes
200
gram
broccoli
in roosjes
50
gram
fijn geraspte Parmezaanse kaas
1
theelepel
dille
1
geraspte
schil van een citroen
1
snufje
peper en zout
3
middelgrote
eieren
4
porties
gebakken vlees naar keuze
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Kook de aardappelblokjes en de broccoliroosjes in ongeveer 7 minuten net niet gaar en giet ze af.
Meng de broccoli met de Parmezaanse kaas en voeg de dille, citroenschil, peper en het zout toe.
Splits de eieren. Meng de eierdooiers met de broccoli en klop de eiwitten schuimig.
Spatel de eiwitten voorzichtig door het broccolimengsel en schep alles in een ingevette ovenschotel of in 4 kleine ovenvaste bakjes.
Bak de soufflé 20 tot 25 minuten in de oven. Lekker hierbij is een stukje rosbief of ander stukje rundvlees.
Notities
Let op:
broccoli mag je eten, maar maximaal 50 gram per dag.
Trefwoord
FODMAP-arm