Boekweitpannenkoekjes met pompoen
Ingrediƫnten
- 30 gram boekweitmeel
- 75 gram pompoen puree*
- 1 ei
- 50 ml amandelmelk ongezoet
- 1-2 eetlepels maple syrup
- 1 theelepel koek- en speculaaskruiden - of - kaneel
- 1/2 theelepel bakpoeder
- een snufje zout
Instructies
- Doe het boekweitmeel, pompoen puree, ei, amandelmelk, zout, bakpoeder en speculaaskruiden bij elkaar in kom. Meng dit met een garde tot een glad beslag.
- Verhit wat olie of bakspray in een pan. Je kunt met een lepel wat beslag in de pan gieten.
- Bak de pannenkoekjes 2-3 minuten per kant en draai ze om als het pannenkoekje bijna geheel gestold is.
- Serveer de pompoen pannenkoeken met wat maple syrup erbovenop. Eet smakelijk!
Notities
*Pompoen puree kun je maken door pompoenblokjes 15-20 minuten te koken en ze daarna te pureren. Laat het even afkoelen en dan heb je pompoen puree!