Ga terug

Boekweitpannenkoekjes met pompoen

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Ontbijt
Keuken Hollands
Porties 1 persoon

Ingrediƫnten
  

  • 30 gram boekweitmeel
  • 75 gram pompoen puree*
  • 1 ei
  • 50 ml amandelmelk ongezoet
  • 1-2 eetlepels maple syrup
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden - of - kaneel
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • een snufje zout

Instructies
 

  • Doe het boekweitmeel, pompoen puree, ei, amandelmelk, zout, bakpoeder en speculaaskruiden bij elkaar in kom. Meng dit met een garde tot een glad beslag.
  • Verhit wat olie of bakspray in een pan. Je kunt met een lepel wat beslag in de pan gieten.
  • Bak de pannenkoekjes 2-3 minuten per kant en draai ze om als het pannenkoekje bijna geheel gestold is.
  • Serveer de pompoen pannenkoeken met wat maple syrup erbovenop. Eet smakelijk!

Notities

*Pompoen puree kun je maken door pompoenblokjes 15-20 minuten te koken en ze daarna te pureren. Laat het even afkoelen en dan heb je pompoen puree!
Trefwoord FODMAP-arm