Aubergine met kipdijfilet uit de oven
Bereidingstijd: 30 minuten
Equipment
- Oven
- Ovenschaal
Ingrediënten
- 1 kleine aubergine Maximaal 175 gram
- 1 snufje peper
- 1 snufje zout
- 1 eetlepel olijfolie
- 130 gram kipdijfilet in stukjes
- 25 ml lactosevrije yoghurt
- verse basilicum
- verse koriander
- 1 (ca. 70 gram) vleestomaat in dunne plakjes
- 20 gram Parmezaanse kaas
- 70* gram mini krieltjes voorgekookt
Instructies
- Snijd de aubergine in de lengte in plakken en bestrooi deze met zout en peper.
- Verhit een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de plakken aan beiden kanten lichtbruin.
- Leg de plakken op een bord. Voeg opnieuw 2 eetlepels olie toe aan de koekenpan en bak de kippendijfiletstukjes gaar.
- Bestrooi de kipfilet naar smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng de lactosevrije yoghurt met de kruiden en besmeer de plakken aubergine ermee.
- Leg 2 plakken in een ovenschaal. Bouw om en om met aubergine, kipfilet en tomaat mooie stapeltjes als een ‘lasagne’. Eindig met een plak aubergine.
- Bak de ‘aubergine-stapels’ 15 minuten in de oven. Bak ondertussen de mini krieltjes gaar.
Notities
*mannen mogen 100 - 150 gram