Ga terug

Aubergine met kipdijfilet uit de oven

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 1 persoon

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 1 kleine aubergine Maximaal 175 gram
  • 1 snufje peper
  • 1 snufje zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 130 gram kipdijfilet in stukjes
  • 25 ml lactosevrije yoghurt
  • verse basilicum
  • verse koriander
  • 1 (ca. 70 gram) vleestomaat in dunne plakjes
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 70* gram mini krieltjes voorgekookt

Instructies
 

  • Snijd de aubergine in de lengte in plakken en bestrooi deze met zout en peper.
  • Verhit een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de plakken aan beiden kanten lichtbruin.
  • Leg de plakken op een bord. Voeg opnieuw 2 eetlepels olie toe aan de koekenpan en bak de kippendijfiletstukjes gaar.
  • Bestrooi de kipfilet naar smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Meng de lactosevrije yoghurt met de kruiden en besmeer de plakken aubergine ermee.
  • Leg 2 plakken in een ovenschaal. Bouw om en om met aubergine, kipfilet en tomaat mooie stapeltjes als een ‘lasagne’. Eindig met een plak aubergine. 
  • Bak de ‘aubergine-stapels’ 15 minuten in de oven. Bak ondertussen de mini krieltjes gaar.

Notities

*mannen mogen 100 - 150 gram
Trefwoord FODMAP-arm