Ga terug
Afdrukken
Notities
Aubergine met kipdijfilet uit de oven
Bereidingstijd: 30 minuten
Recept afdrukken
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Hollands
Porties
1
persoon
Equipment
Oven
Ovenschaal
Ingrediënten
1
kleine aubergine
Maximaal 175 gram
1
snufje
peper
1
snufje
zout
1
eetlepel
olijfolie
130
gram
kipdijfilet
in stukjes
25
ml
lactosevrije yoghurt
verse basilicum
verse koriander
1
(ca. 70 gram)
vleestomaat
in dunne plakjes
20
gram
Parmezaanse kaas
70*
gram
mini krieltjes
voorgekookt
Instructies
Snijd de aubergine in de lengte in plakken en bestrooi deze met zout en peper.
Verhit een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de plakken aan beiden kanten lichtbruin.
Leg de plakken op een bord. Voeg opnieuw 2 eetlepels olie toe aan de koekenpan en bak de kippendijfiletstukjes gaar.
Bestrooi de kipfilet naar smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng de lactosevrije yoghurt met de kruiden en besmeer de plakken aubergine ermee.
Leg 2 plakken in een ovenschaal. Bouw om en om met aubergine, kipfilet en tomaat mooie stapeltjes als een ‘lasagne’. Eindig met een plak aubergine.
Bak de ‘aubergine-stapels’ 15 minuten in de oven. Bak ondertussen de mini krieltjes gaar.
Notities
*mannen mogen 100 - 150 gram
Trefwoord
FODMAP-arm