Aubergine met gehakt uit de oven
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 2 kleine aubergines maximaal 300gram
- 1 snufje peper
- 1 snufje zout
- 4 eetlepels olijfolie
- 400 gram gehakt
- 1 pak (glas)noedels
- 100 ml lactosevrije yoghurt
- 1 eetlepel verse basilicum
- 1/2 eetlepel verse koriander
- 2 stuks vleestomaten in dunne plakjes
Instructies
- Snijd de aubergine in de lengte in plakken en bestrooi deze met zout en peper.
- Verhit een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de plakken aan beiden kanten lichtbruin.
- Leg de plakken op een bord. Voeg opnieuw 2 eetlepels olie toe aan de koekenpan en bak het gehakt hierin rul.
- Bestrooi het gehakt met peper en zout. Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng de lactosevrije yoghurt met de kruiden en besmeer de plakken aubergine ermee.
- Leg 2 plakken in een ovenschaal. Bouw om en om met aubergine, gehakt en tomaat mooie stapeltjes als een ‘lasagne’. Eindig met een plak aubergine.
- Bak de ‘aubergine-stapels’ 15 minuten in de oven. Zet ondertussen pan met water op en kook de noedels volgens de verpakking gaar.