Ga terug

Aubergine met gehakt uit de oven

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kleine aubergines maximaal 300gram
  • 1 snufje peper
  • 1 snufje zout
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 400 gram gehakt
  • 1 pak (glas)noedels
  • 100 ml lactosevrije yoghurt
  • 1 eetlepel verse basilicum
  • 1/2 eetlepel verse koriander
  • 2 stuks vleestomaten in dunne plakjes

Instructies
 

  • Snijd de aubergine in de lengte in plakken en bestrooi deze met zout en peper.
  • Verhit een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de plakken aan beiden kanten lichtbruin.
  • Leg de plakken op een bord. Voeg opnieuw 2 eetlepels olie toe aan de koekenpan en bak het gehakt hierin rul.
  • Bestrooi het gehakt met peper en zout. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Meng de lactosevrije yoghurt met de kruiden en besmeer de plakken aubergine ermee.
  • Leg 2 plakken in een ovenschaal. Bouw om en om met aubergine, gehakt en tomaat mooie stapeltjes als een ‘lasagne’. Eindig met een plak aubergine. 
  • Bak de ‘aubergine-stapels’ 15 minuten in de oven. Zet ondertussen pan met water op en kook de noedels volgens de verpakking gaar.
Trefwoord FODMAP-arm