Ga terug

Wortelstamppot en snelle runderstoof

Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 250 gram winterpeen
  • 1 bosui groene deel!
  • 200 gram stamppot aardappelen
  • 0,5 el olijfolie
  • 150 gram runderreepjes
  • 100 gram tomatenblokjes

Instructies
 

  • Schil en snijd de winterpeen in stukken. Snijd de bosui in ringetjes. Kook de aardappelen met de winterpeen in weinig water, met eventueel zout, in 20 minuten gaar.
  • Verhit in een braadpan de olijfolie. Voeg de runderreepjes toe en bak ze 5 minuten mee.
  • Bestrooi het vlees met de kaneel, peper en eventueel zout naar smaak en doe de tomatenblokjes erbij. Voeg daarna de bosui toe.
  • Breng het vleesmengsel aan de kook en laat het zonder deksel op laag vuur 15-20 min. stoven.
  • Giet het aardappel-wortelmengsel af en vang het kookvocht op. Stamp het aardappel-wortelmengsel met ca. 100 ml kookvocht tot een smeuïge stamppot.
  • Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe. Verdeel de wortelstamppot over je bord en schep er de runderstoof bij. Eet smakelijk!

Notities

Tip: voor een wat kruidiger, minder zoet accent kan je in plaats van kaneel 2 tl gemalen komijn gebruiken.
Trefwoord FODMAP-arm