Schil en snijd de winterpeen in stukken. Snijd de bosui in ringetjes. Kook de aardappelen met de winterpeen in weinig water, met eventueel zout, in 20 minuten gaar.
Verhit in een braadpan de olijfolie. Voeg de runderreepjes toe en bak ze 5 minuten mee.
Bestrooi het vlees met de kaneel, peper en eventueel zout naar smaak en doe de tomatenblokjes erbij. Voeg daarna de bosui toe.
Breng het vleesmengsel aan de kook en laat het zonder deksel op laag vuur 15-20 min. stoven.
Giet het aardappel-wortelmengsel af en vang het kookvocht op. Stamp het aardappel-wortelmengsel met ca. 100 ml kookvocht tot een smeuïge stamppot.
Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe. Verdeel de wortelstamppot over je bord en schep er de runderstoof bij. Eet smakelijk!
Notities
Tip: voor een wat kruidiger, minder zoet accent kan je in plaats van kaneel 2 tl gemalen komijn gebruiken.