Go Back

Risotto met pastinaak

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 50 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 1 persoon

Ingrediƫnten
  

  • 65 gram pastinaak
  • 65 gram winterpeen
  • 1 snufje Italiaanse kruiden
  • 8 gram roomboter
  • 1 stengel bosui groene deel!
  • 65 gram risotto rijst
  • 30 ml droge witte wijn
  • 0,5 bouillonblokje Maggi of Knorr
  • 215 ml water
  • 20 gram Prosciutto di Parma
  • 20 gram geraspte Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Schil de pastinaak en winterpeen en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de bosui (alleen het groene gedeelte) in ringetjes. Snijd de Prosciutto di Parma in kleine reepjes.
  • Breng het water aan de kook en voeg het halve bouillonblokje toe.
  • Smelt de roomboter in een braadpan. Voeg de bosui en de Italiaanse kruiden toe en fruit 1 minuut. Voeg de risotto rijst toe en bak deze 3 minuten mee, totdat de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en roer tot deze bijna helemaal is opgenomen.
  • Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze ook is opgenomen. Voeg weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst beetgaar is (dit duurt ongeveer 25 minuten).
  • Kook ondertussen de pastinaak en de peen in 6 minuten met water en een snufje zout. Giet af en voeg deze groenten de laatste 4 minuten van de kooktijd toe aan de risotto.
  • Neem van het vuur en roer de Prosciutto di Parma en de Parmezaanse kaas erdoor. Breng eventueel op smaak met zout en verse peper. Eet smakelijk!
Trefwoord FODMAP-arm