Ga terug

Grieks gevulde puntpaprika

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 2 personen

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal

Ingrediƫnten
  

  • 2 stuks puntpaprika
  • 100 gram mager rundergehakt
  • 120 gram basmatirijst
  • 100 gram courgette
  • 1 stuk rode paprika
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 bol mozzarella
  • 75 gram geraspte jong belegen 30+ kaas
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper
  • 1 bouillonblokje
  • 1 snufje kaneel
  • 1 tl oregano
  • 2 stuks laurierblad

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Breng de basmatirijst aan de kook en kook deze beetgaar. Snijd ondertussen de mozzarellabol in plakjes.
  • Was de courgette en rode paprika en snijd deze in stukjes. Was de puntpaprika, snijd deze in de lengte doormidden en verwijder de kroon en de zaadlijsten.
  • Olie een ovenschotel in met een eetlepel olijfolie en leg de helften puntpaprika er als schuitjes in. Verwarm een koekenpan met de overgebleven olijfolie en bak het gehakt rul en gaar.
  • Voeg daarna de gesneden courgette en rode paprika toe aan het gehakt. Roer goed door en laat een aantal minuten bakken. Voeg de tomatenblokjes en het sap toe. Voeg tevens het bouillonblokje en de kruiden toe.
  • Laat het gehaktmengsel 10 minuten op zacht vuur pruttelen. Roer af en toe door. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper en verwijder de laurierblaadjes.
  • Giet de basmatirijst af en meng deze met het gehaktmengsel. Roer goed door.
  • Vul de helften van de puntpaprika's met het rijstmengsel. Beleg de puntpaprika's met de plakken mozzarella.
  • Verdeel de geraspte kaas over de puntpaprika's. Zet de ovenschaal 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Serveer de Grieks gevulde puntpaprika's warm. Eet smakelijk!
Trefwoord FODMAP-arm