Ga terug

Beenham met groenten en pastinaakpuree

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 1 persoon

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Staafmixer
  • Dunschiller

Ingrediƫnten
  

  • 125 gram beenham naturel
  • 25 gram courgette
  • 1 tomaat
  • 12,5 gram lactosevrije roomkaas Arla
  • verse bieslook
  • verse peterselie
  • verse basilicum
  • Italiaanse kruiden
  • 4 ml vloeibare bakboter AH culinair
  • 1 tl water
  • 200 gram pastinaak
  • 1/4 bouillonblokje Maggi of Knorr
  • 12,5 gram roomboter
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Was ondertussen de tomaten en de courgette. Snijd beiden in stukken. Was de verse peterselie en verse bieslook en snijd of knip
    deze in kleine stukjes.
  • Meng de lactosevrije roomkaas met de verse bieslook en peterselie en breng op smaak met zout en peper. Haal de beenham uit de verpakking en bestrooi de beenham met
    zout, peper en Italiaanse kruiden.
  • Verwarm de helft van de bakboter in een koekenpan. Leg de beenham voorzichtig in de koekenpan en bak alle zijden goudbruin.
  • Haal de beenham uit de koekenpan en leg deze in een ovenschaal. Giet voorzichtig het bakvocht erbij. Verkruimel het bouillonblokje door het bakvocht. Voeg tevens
    het beetje water en de kruidenroomkaas toe. Roer het mengsel door.
  • Leg de stukjes tomaat en courgette in de ovenschaal rondom de beenham. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven. Bak de beenham in 50 minuten gaar.
  • Giet elke 10 minuten de jus (zonder groenten) over de beenham. Schil ondertussen de pastinaak met een dunschiller en snijd daarna de pastinaak in stukken.
  • Vul een pan met de pastinaak en voeg zoveel water toe dat de pastinaak ondergedompeld is. Breng de pastinaak aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten op gematigd vuur koken. Giet daarna de pastinaak af.
  • Voeg de roomboter toe aan de pastinaak en pureer de pastinaak. Breng de pastinaakpuree op smaak met zout en peper. Verdeel de pastinaakpuree over de borden.
  • Haal de beenham uit de oven. Snijd de beenham in plakken. Verdeel de plakken over de borden. Verdeel de groenten en de saus uit de ovenschaal over de borden. Verdeel de verse basilicum (eventueel in kleinere stukjes) over de groenten.
  • Serveer de beenham met groenten en pastinaakpuree warm. Eet smakelijk!
Trefwoord FODMAP-arm