Ga terug

Quiche met spinazie en gerookte kip

Bereidingstijd: 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 2 personen

Equipment

  • Oven
  • Taartvorm

Ingrediënten
  

  • 200 gram diepvries spinazie
  • 200 gram courgette
  • 3 eieren
  • 100 gram lactosevrije kwark
  • 180 gram gerookte kipfilet
  • 60 gram geraspte 30+ kaas
  • 50 ml water
  • peterselie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Ontdooi de spinazie door het op te warmen in een pannetje. Snijd ondertussen de courgette in stukjes en bak ze even kort aan. Breng de groenten op smaak met peper en zout.
  • Snijd de kipfilet in reepjes. Doe de groenten bij elkaar, roer hier ook de kipfilet reepjes doorheen en breng alles op smaak met eventueel nog wat peper en zout en peterselie. Er kan vrij veel vocht vrijkomen bij het ontdooien van de spinazie; giet daarom het groentemengsel nog even af in een vergiet, voordat je het in de taartvorm doet, anders wordt je quiche te nat.
  • Klop de eieren los en roer de kwark en 30 gram van de geraspte kaas erdoorheen. Lactosevrije kwark is heel dik en dit kan het mengsel te dik maken. Om dit te voorkomen kun je er een beetje water (ongeveer 50 ml) aan toevoegen. Het moet een dik, maar wel goed vloeibaar mengsel zijn.
  • Vet een lage taartvorm in en verdeel het groentemengsel over de bodem. Schenk dan het eimengsel hier overheen. Verdeel de rest van de kaas over de korstloze quiche.
  • Bak de quiche ongeveer 25 minuten in de oven. Hij is klaar, als een satéprikker er schoon uitkomt. Eet smakelijk!
Trefwoord FODMAP-arm