Ga terug

Chili con carne met zwarte bonen

Bereidingstijd: 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 65* gram zilvervliesrijst ongekookt
  • 150 gram mager rundergehakt
  • 1 stengel bosui groene deel
  • 100 gram tomatenblokjes
  • 40 gram zwarte bonen uit blik!
  • 20 gram parmezaanse kaas
  • 1 paprika
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • oregano
  • 1 rode chilipeper
  • 20 gram lactosevrije crème fraîche
  • verse koriander
  • 1 scheutje olijfolie

Instructies
 

  • Bak het gehakt rul in een pan. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snijd in stukjes. Voeg dit toe aan het gehakt en voeg ook paprikapoeder, komijn, oregano en zout toe.
  • Snijd de paprika in stukjes en de bosui in ringetjes. Voeg toe aan het gehakt en bak een paar minuten mee.
  • Spoel de zwarte bonen goed af en laat uitlekken. Voeg samen met de tomatenblokjes toe aan de pan.
  • Roer goed door elkaar, draai het vuur laag en laat de chili 15 minuten pruttelen. Roer af en toe.
  • Proef de chili en breng op smaak met zout, peper en eventueel een beetje extra chilipoeder (voor een wat pittiger gerecht). Je kunt ook een theelepel olijfolie met knoflookaroma toevoegen voor een beetje knoflooksmaak.
  • Serveer de chili con carne met een beetje lactosevrije creme fraiche erbij. Top tenslotte nog met wat verse koriander als je dat lekker vindt.

Notities

*Mannen mogen tot 100 gram
Trefwoord FODMAP-arm