Go Back

Quinoa met gevulde auberginerolletjes

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 eetlepels macademianoten
  • 300 gram quinoa
  • 2 aubergines
  • 2 paprika’s
  • 250 gram zachte geitenkaas
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 bosje munt fijngehakt
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Hak de macademianoten grof.
  • Kook de quinoa samen met de macademianoten volgens de verpakking gaar.
  • Was de aubergines snij ze in de lengte door de helft en schaaf met een kaasschaaf in plakken.
  • Verwarm de grillpan voor.
  • Grill de aubergineplakken en leg ze op een bord.
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snij ze in repen.
  • Leg aan het begin van elke aubergineplak 1tl geitenkaas en een reepje paprika en rol de plakken op tot rolletjes.
  • Meng vervolgens het limoensap, de olijfolie, munt, peper en zout door de gekookte quinoa.
  • Serveer de quinoa op een bord met de gevulde auberginerolletjes.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch