Ga terug

Salade met geitenkaasyoghurtdressing

Bereidingstijd: 20 minuten
Gang Lunch
Keuken Hollands
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

rijstsalade

  • 60 gram zilvervliesrijst
  • ½ courgette
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 75 gram rucola
  • 1 handje walnoten

dressing

  • ½ citroen alleen het sap
  • 1 eetlepel aardbeienjam
  • 30 gram zachte geitenkaas
  • 30 ml lactose vrije yoghurt

Instructies
 

  • Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
  • Was de courgette en snij hem in plakken. Verwarm de grillpan voor.
  • Hak ondertussen de walnoten grof.
  • Gril de courgette en besprenkel ze aan het eind met de balsamicoazijn.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing samen in een blender.
  • Meng nu de gekookte rijst, courgette, rucola en walnoten door elkaar en besprenkel het geheel met de geitenkaasyoghurtdressing.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch